Schoppende beveiliger is vergunning kwijt

0
1002
Beveiliger raakt vergunning kwijt na gebruiken geweld

Een beveiliger uit Hengelo kon zijn gehele vergunning inleveren zo heeft de Raad van State beslist. De man heeft tijdens het uitgaan een andere stapper tegen de grond geslagen en daarna een paar trappen verkocht. De man was al in hoger beroep gegaan maar dat heeft dus niets geholpen.

De Raad van State geeft de korpschef gelijk dat je van een beveiliger mag verwachten dat hij zich in kan houden. Of dit nu tijdens zijn werk is of in de privesfeer maakt volgens de rechter niet uit.

Op 17 juli 2016 was de man op stap bij partycentrum Dolle Pret toen de zoon van de man werd uitgescholden op het parkeerterrein. De beveiliger verklaarde dat ze vervolgens werden aangevallen door een groep mensen. Hij voerde ter verdediging aan dat hij van mening was dat hij zijn zoon mocht verdedigen. Ook was er sprake van een paniekaanval bij de man, dit zou mede komen door zijn toenmalige arbeidsongeschiktheid.

Camerabeelden die door de politie werden opgevraagd lieten echter iets anders zien. Daarop was duidelijk te zien dat de man een belager aanviel, hem tegen de grond sloeg en hem ook nog een paar keer een schop gaf.

De beveiliger vindt het allemaal meevallen en dat zou ook blijken uit het feit dat het Openbaar Ministerie de dagvaarding tegen de man heeft ingetrokken. Ook het feit dat er in tussentijd geen nieuwe dagvaarding is uitgevaardigd tegen de man laat volgens hem zien dat hij niet schuldig kan worden verklaard.

De Raad van State is van mening dat er nog altijd een dagvaarding kan worden uitgereikt, ook al is het incident inmiddels ruim 2 jaar geleden.

Omdat de man zijn vergunning is kwijtgeraakt is het voor hem niet meer mogelijk om werkzaamheden te verrichten als beveiliger. Of de man inmiddels ander werk heeft gevonden is niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here