Meer beveiligers Schiphol tegen wachtrijen

0
1007
Meer beveiligers voor Schiphol door wachtrijen

Reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen zijn de lange rijen en lange wachttijden op Schiphol zat. Ze eisen dat de luchthaven extra geld beschikbaar stelt voor het inzetten van meer beveiligers om de rijen voor passagierscontrole te kunnen inkorten.

meer passagiers, minder beveiligers

Qua passagiers en aantal vluchten is het Schiphol gelukt om te groeien maar extra capaciteit qua beveiligers is hetzelfde gebleven. Sterker nog, het aantal beveiligers die werden ingezet is fors gekrompen onder meer door controleposten te centraliseren. De lange wachtrijen laten zien dat niemand hier mee is geholpen, het is alleen een extra opsteker voor de omzet van de luchthaven.

Door de klachtenregen gaat Schiphol komende woensdag in gesprek met drie particuliere beveiligingsbedrijven en met de vakbonden. Er zal worden gekeken naar een uitbreiding van het huidige personeelsbestand zodat tijdens drukte alle doorgangen gebruikt kunnen worden door passagiers.

klagen op sociale media

Die extra capaciteit is hard nodig. Tijdens de piekmomenten staan reizigers soms meer dan twee uur te wachten voordat ze door de handbagagecontrole zijn. Inmiddels zijn de frustraties al zo hoog opgelopen dat wachtende reizigers hun frustraties uiten op sociale media, wat weer te koste gaat van het imago van Schiphol.

Omdat de huidige bezetting probeert de rijen en wachttijden te verkorten gaat dat weer ten koste van de kwaliteit en alertheid van de beveiligers. Men zou daarom willen aansturen op een paar honderd extra beveiligers voor alle controlepunten. Die kunnen binnen zes weken aan de slag, precies op tijd voor het vakantiehoogseizoen.

Intussen blijft de luchthaven maar groeien, de komende tijd komen er nog eens 9400 vluchten bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here