VEB start met nieuwe opleiding beveiliging

0
976
VEB start met nieuwe opleiding

Branchevereniging VEB start met een nieuwe beveiligingsopleiding. Daarin komt onder meer aan bod hoe inbrekers beveiligingsmaatregelen weten te omzeilen. Het komt steeds vaker voor dat verzekeringsmaatschappijen de schade niet willen vergoeden omdat beveiligingsbedrijven tekort schieten. Met de start van de nieuwe opleiding hoopt de VEB dat probleem op te lossen.

Veel beveiligingsbedrijven werken met certificaten en volgens bepaalde gedragsregels. Voor lagere en middelgrote risico’s is dit meestal afdoende, bij hogere risico’s blijkt dat er eigenlijk aanvullende maatregelen nodig zijn. Bij hoog-risico incidenten gaat het vaak om zeer professionele inbrekers die rekening houden met de genomen beveiligingsmaatregelen. Vaak weten ze die te omzeilen om op die manier hun slag te kunnen slaan. Vaak vindt er bijvoorbeeld eerst een verkenning plaats en komt men via het dak of de vloer het pand binnen omdat is geconstateerd dat er geen detectie aanwezig is.

In een aantal gevallen waarbij de verzekeraar niet wilde vergoeden kreeg de ondernemer het advies de schade te verhalen op het beveiligingsbedrijf. Ook dat is een reden voor de VEB om de opleiding te starten en op die manier leden te kunnen wijzen op bijzondere omstandigheden die plaats kunnen vinden.

De cursus draaide in een pilot en begon op 11 maart. Het bevat ook een herhaling van de theorie rond de Verbeterde Risicoklassenindeling voor woningen en bedrijven, tevens wordt er ingegaan op de zwakheden van beveiligingstechnologie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here