Motorclubs komen vaker samen in horeca

0
495
man aangehouden na mishandeling portiers

Door het sluiten van steeds meer clubhuizen komen leden van motorclubs steeds vaker samen in horeca. Exacte cijfers kunnen niet worden gegeven.

De Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer zegt tegen het AD: “Exacte cijfers zijn lastig aan te geven, maar de bendes manifesteren zich duidelijk in horecagelegenheden. Ze zijn op zoek naar een tijdelijke locatie en komen dan uit bij horecagelegenheden.” Meijer is voorzitter van de landelijke overleggroep die motorbendes hard wil aanpakken. In deze overleggroep zitten onder meer het Openbaar Ministerie, De Fiod, gemeenten en de politie.

Nu er steeds meer clubhuizen worden gesloten gaan de leden dus steeds vaker op zoek naar andere mogelijkheden. De overleggroep gaat nu kijken of en hoe ze horecaondernemers kunnen helpen met het weren van de leden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here