IS wilde aanslag plegen in Nederland

0
5074
IS had plannen om aanslag te plegen in Nederland

Volgens tv station CNN was IS van plan om een aanslag te plegen in Nederland. Het station zou in bezit zij n van duizenden pagina’s met informatie waarin onder andere Nederland wordt genoemd. Ook Frankrijk zou te maken krijgen met aanslagen, nog veel zwaarder dan die ze al te verduren heeft gekregen.

Ondanks de nieuwe informatie ziet de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid geen reden om het dreigingsniveau in Nederland te verhogen. Dat niveau is op dit moment 4. Vier keer per jaar geeft de Coördinator een analyse van de nationale en internationale terroristische dreiging tegen Nederland en de Nederlandse belangen in het buitenland. Deze analyse heet het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN).

In totaal zou het gaan om 90.000 pagina’s aan informatie waarover het station beschikt. Winkelcentra en supermarkten waren onder andere het doelwit van de terreurorganisatie. Uit de documenten blijkt ook dat de dreiging nog steeds reëel is omdat er slapende cellen zijn in Nederland die wachten tot ze in actie kunnen komen.

Terroristen komen onder andere binnen door met vluchtelingenstromen mee te  reizen. Ze zijn moeilijk te pakken omdat ze vaak zelf ook weinig weten over de terroristische organisatie waar ze voor werken. Dat maakt het voor opsporingsdiensten lastig om hen vroegtijdig op te sporen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here