Stadionverboden flink in aantal gedaald

0
862
stadionverboden gedaald

In het seizoen 2015/2016 zijn er in totaal 579 stadionverboden opgelegd. Een seizoen eerder gebeurde dat nog 890 keer. Dat blijkt uit een verklaring die de KNVB aan De Telegraaf heeft gegeven.

De cijfers staan in het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme, een onderdeel van de politie. Het CIV bestrijdt niet alleen voetbalgeweld en voetbalvandalisme. De organisatie houdt zich ook bezig met bijvoorbeeld matchfixing, het omkopen van spelers of scheidsrechters om een wedstrijd te beïnvloeden.

Volgens de KNVB komt de daling omdat er geen grote incidenten zijn voorgevallen. Het seizoen eerder waren er de rellen bij de wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Oss wat direct tot 98 stadionverboden leidde.

Volgens het CIV zijn het aantal incidenten binnen en buiten het stadion gedaald. Afgelopen seizoen werden er 733 meldingen gedaan, een jaar eerder 822. Ook het aantal mensen dat in aanraking kwam met de politie daalde flink. Van 852 naar 697 aanhoudingen. Ook het aantal uren dat de politie besteedde aan de beveiliging en de veiligheid rondom de wedstrijden daalde, van 310.840 uur naar 273.938 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here