Agent die hond doodschiet: Ik kon niet anders

0
1039
Agent schiet pitbull dood

 

Santpoort was maandag in rep en roer toen een agent een pitbull doodschoot. Volgens de agent deed hij dat op verzoek van de eigenaar die aangaf dat het dier al meerdere mensen had gebeten. De eigenaar was bang dat de hond nog meer mensen zou bijten.

Op Social Media werd de filmopname waarin het incident te zien is duizenden keren gedeeld. Daarop is te zien en te horen dat de agent zes keer de trekker overhaalt. Op het moment dat de diender schiet heeft de hond iemand gegrepen. Nadat de agent geschoten heeft lijkt het er op dat de eigenaar van de hond de politieagent wil aanvallen, maar dat blijkt niet zo te zijn. Volgens de politie was de eigenaar van de hond juist dankbaar en wilde hij een high five geven, als bedankje.

De politieman werd eerder die avond aangesproken dat er op de kermis een gestreste hond rondloopt. Het lijkt er op dat de hond enorm enthousiast is maar bijt later iemand in zijn lies en weigert los te laten.

De eigenaar roept vervolgens dat de politie de hond mag doodschieten. De politieman zegt: “Ik overweeg wat te doen, ik maak dit gelukkig niet vaak mee en het is niet een situatie waarin we getraind worden. Ik zou er het liefst ook niet in terecht willen komen maar nu sta ik er voor. Ik kan niet anders als mijn vuurwapen pakken. Ik zeg tegen de man dat hij zijn been stil moet houden. Ik wil niet dat hij nog meer gewond raakt. Hij luistert gelukkig. Ik scan de omgeving en denk veilig te kunnen schieten, dat ik geen omstanders zal raken. Ik vraag nog een keer voor de zekerheid aan de eigenaar of hij het er mee eens is. Hij ziet ook geen andere uitweg. Ik druk vervolgens af totdat de hond loslaat en valt.”

Inmiddels is het dier opgehaald bij de dierenambulance door de eigenaar. “Hij gedroeg zich begripvol, dat gebeurt wel eens anders. Gelukkig maar. Hierdoor kan ik er ook makkelijker mee omgaan. Het houdt me toch bezig”, aldus de agent.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here