Politicus krijgt boete opgelegd na stelen drank.

0
896
Boete voor CDA politicus

Mark Meijer, het raadslid dat onlangs in het nieuws kwam omdat hij diefstal pleegde heeft een boete opgelegd gekregen van 500 euro. Voor het Openbaar Ministerie is hiermee de zaak afgedaan. Meijer moest al een nacht in de cel doorbrengen nadat hij werd aangehouden op het festivalterrein. De aanhouding van de politicus leidde in eerste instantie tot veel beroering omdat niemand precies wist waar hij was en waar de zaak nu precies om draaide. Partijgenoten maakten zich dan ook zorgen over Meijer.

Meijer was betrokken, zoals hij zelf zei, bij de ontvreemding van een zitzak en een paar blikjes bier. Hij deed dit af als een kwajongensstreek. Later bleek, door onderzoek van de Telegraaf, dat hij samen met anderen ook flessen wijn, blikjes whiskey en andere goederen meegenomen had.

Naast de boete die het Openbaar Ministerie aan Meijer heeft opgelegd moet hij ook een schadevergoeding betalen aan de organisatie van Pinkpop.

De partij van Meijer was niet bereikbaar voor verder commentaar. Of de opgelegde boete verder nog gevolgen heeft voor de politicus is nog niet bekend, de partij van Meijer heeft eerder wel aangegeven dat zijn positie nauwelijks te handhaven valt als hij veroordeeld zou worden. Andere partijen waren wel duidelijk over de toekomst van Meijer indien er een veroordeling plaats zou vinden. Die zijn van mening dat zijn positie niet langer houdbaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here