Poorten gevangenissen blijven open

0
885
Weertenaar veroordeeld tot twee maanden celstraf

Goed nieuws voor de gevangenismedewerkers in Nederland. staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie heeft bekendgemaakt dat de poorten van alle gevangenissen voorlopig open blijven. Dijkhoff komt hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer.

Dijkhoff laat weten erg tevreden te zijn dat er extra geld is gevonden om de gevangenissen in ieder geval de huidige kabinetsperiode operationeel te kunnen houden. Eerder werd al bekend gemaakt dat er na veel overleg extra geld beschikbaar is gesteld in 2017 voor Veiligheid en Justitie.

Ook de vakbonden voor gevangenispersoneel zijn in jubelstemming door de beslissing van de staatssecretaris. “Eindelijk komt er meer rust en perspectief voor gevangenismedewerkers. Onze acties hebben resultaat gehad”, zegt Frans Carbo, bestuurder bij FNV Overheid. Volgens Carbo keert de rust pas helemaal weer terug als er extra geld wordt geïnvesteerd in veiligheid en werkgelegenheid want de werkdruk is nog steeds hoog in het gevangeniswezen.

Het departement van Veiligheid en Justitie is al maanden bezig om extra geld los te peuteren. Eerder kwamen er al berichten in de media dat bepaalde taken niet goed konden worden uitgevoerd door geldgebrek en dat men niet goed voorbereid was op bijvoorbeeld een aanslag. Er is een gebrek aan capaciteit en middelen maar met het uittrekken van extra geld voor het gevangeniswezen lijkt de deur voor extra geld op een kier te staan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here