Aantal autobranden stijgt naar explosieve hoogte

0
1131
aantal autobranden stijgt explosief

Het aantal autobranden in ons land blijft maar stijgen, de afgelopen maanden gingen in het hele land honderden auto’s in vlammen op zo meldt dagblad De Telegraaf. Vaak gaat het om groepen auto’s in een klein gebied, een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars spreekt van “regionale golven, veroorzaakt door zieke geesten.”

Ook in Vlaardingen was het weer raak, daar ging een auto in vlammen op. Amsterdam-Noord en Purmerend kregen ook te maken met autobranden. In Purmerend brandden eerder deze maand ook al twee auto’s en een schuur uit. In Ede werden de afgelopen tijd al tientallen auto’s in brand gestoken, afgelopen nacht werd er weer een poging gedaan om een auto in brand te steken.

Volgens De Telegraaf is het een regionaal verschijnsel maar wordt de lijst met regio’s wel steeds langer. Zo zijn er in Deventer binnen een jaar tijd ruim dertig auto’s in brand gestoken en in het eerder genoemde Vlaardingen elf voertuigen. In Ede vliegen aan de lopende band auto’s in brand maar ook in Reusel, Voorburg, Arnhem, Maastricht en Heerlen kunnen eigenaren van auto’s deze maar beter in een afgesloten garage zetten.

Hoewel de oorzaken van de branden in elke regio weer verschillen zorgen de branden altijd wel voor enorm veel onrust en angst onder eigenaren en buurtbewoners. Allard Schimmel van de veiligheidsregio Gelderland-Midden zegt hierover: “Het financiĆ«le aspect is van ondergeschikt belang. Mensen maken zich zorgen om hun veiligheid. Een autobrand kan makkelijk overslaan naar een heg, een schuur of een woonhuis. Dan zijn de gevolgen niet te overzien.” Een woordvoerder van de brandweer geeft desgevraagd aan dat een autobrand niets bijzonders is omdat het erg vaak voorkomt. Meestal is het een kwestie van zorgen dat het vuur niet overslaat en laten de manschappen de auto rustig uitbranden. Blussen heeft over het algemeen weinig zin want als de brandweer ter plaatse is valt er toch niets meer aan de auto te redden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here