Extra beveiliging Belgische atleten Olympische Spelen

0
1096
Extra beveiliging voor atleten Olympische Spelen

De recente aanslagen op vliegveld Zaventhem in Brussel hebben ook gevolgen voor de atleten die gaan deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Door de aanslagen zal er extra beveiliging ingezet worden en Brazilië heeft het risicoprofiel van de Belgische atleten inmiddels verhoogd.

Door de verhoging van het risicoprofiel behoort België nu tot een van de vijftig landen waarvan sporters extra bescherming krijgen. De Braziliaanse overheid heeft wel de hulp gevraagd van de Belgische regering, zo is er gevraagd om extra agenten en militairen te sturen om de orde te kunnen bewaken. Om hoeveel extra personeel het gaat is nog niet duidelijk maar het zullen er sowieso meer zijn dan tijdens het WK van 2014. Toen werden de Rode Duivels door zeven Belgische agenten en militairen beschermd.

De olympische delegatie uit België bestaat in totaal uit 170 sporters en begeleiders die dus allemaal kunnen rekenen op extra beveiliging in Rio de Janeiro.

De aanslagen in Brussel zorgen er mede voor dat mensen nog niet echt met de Olympische Spelen bezig zijn. Het wereldevenement werd sowieso al geplaagd door schandalen en tegenslagen. Volgens de laatste cijfers is 50 procent van de kaartjes verkocht, de Paralympics kan rekenen op nog minder belangstelling, slechts 12 procent van de kaartjes is hiervoor verkocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here