Politie online onbereikbaar door aanval

0
1049
C2000 onvoldoende beveiligd

Wie de politie online een bezoek wil brengen heeft sinds zondagmiddag geen geluk. De website is volledig onbereikbaar door een DDoS aanval. Door deze aanval is het niet mogelijk om bijvoorbeeld online aangifte te doen. Per telefoon, via 112 en 0900-8844, is de politie wel gewoon bereikbaar.

Een woordvoerder van de politie geeft aan dat dergelijke aanvallen veel vaker voorkomen, maar dat ze meestal sneller worden verholpen waardoor burgers er nauwelijks hinder van ondervinden.

Bij een DDoS aanval worden er grote hoeveelheden data gestuurd naar servers, in dit geval die van de politie. De servers kunnen alle informatie niet verwerken, lopen vast en zijn onbereikbaar. Eerder deze maan was kabelbedrijf Ziggo al slachtoffer van een dergelijke aanval. Klanten van Ziggo konden bijna geen gebruik maken van internetdiensten. Ook de Volkskrant was eerder al slachtoffer van een DDoS aanval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here