PvdA noemt extra beveiliging schijnveiligheid

0
711
Op stations zal er extra beveiliging ingezet worden om de veiligheid te kunnen waarborgen.

De extra beveiligingsmaatregelen die zijn genomen om een nieuwe aanslag op treinen en stations te voorkomen is pure schijnveiligheid, zo zegt PvdA kamerlid Jeroen Recourt. Diverse experts hadden eerder al het advies gegeven om geen extra maatregelen in te stellen, toch heeft minister van der Steur dat wel gedaan.

Volgens Recourt heeft de extra beveiliging totaal geen zin omdat terroristen een oneindig aantal doelen hebben waarop ze aanslagen zouden kunnen plegen. In oktober vindt er een overleg plaats waarbij zal worden gesproken over het op naam zetten van treinkaartjes en het extra controleren van de bagage van treinpassagiers. Deze extra maatregelen moeten voorkomen dat mensen wapens mee kunnen nemen in treinen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here