Aantal inbraken daalt op de meeste plaatsen

0
1838
C2000 onvoldoende beveiligd

Naar aanleiding van cijfers van de politie heeft RTL Nieuws een onderzoek ingesteld naar het aantal inbraken in Nederland. Uit deze cijfers blijk dat er in het afgelopen jaar bijna 65.000 keer werd ingebroken. Dat is 175 inbraken per dag, 17 procent minder dan het jaar ervoor. In sommige gemeenten steeg het aantal inbraken juist.

Blaricum was steeg sterk op de lijst, er werden 63 procent meer inbraken gepleegd ten opzichte van het jaar ervoor. Blaricum is niet de enige gemeente waar het aantal inbraken steeg. In totaal in 98 gemeenten steeg het aantal inbraken vergeleken met vorig jaar.

In andere gemeenten in het Gooi sprak de politie zelfs van een heuse inbraakgolf het afgelopen jaar. Inmiddels zou er weer een daling zijn plaatsgevonden. In het algemeen wordt veel in de rijkste en de armste buurten veel ingebroken. In de allerrijkste buurten wordt gemiddeld 22 procent meer ingebroken dan het gemiddelde en in de allerarmste buurten 9 procent meer. In deze 2 buurten daalde het gemiddelde het afgelopen jaar overigens wel.

Wonen met de kans op inbraak is het kleinst in Oud Beijerland, Schiermonnikoog, Texel, Terschelling en Korendijk. Het meest werd ingebroken in Laren, Huizen, Alphen-Chaam, Gouda en Blaricum.

In verband met vakantietijd hebben we al eens een flink aantal tips op een rijtje gezet die het risico op een inbraak zouden moeten kunnen verkleinen. Via deze link kun je ze nog eens rustig nalezen. Heb je zelf nog suggesties die de kans op een inbraak flink verkleinen? Laat het dan weten en stuur ons een e-mail: info@bewaking.info

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here