Amstelvener zet diamantroof in scène

0
191
Amstelvener opgepakt voor verzinnen overval

Enorme paniek, een Amstelvener belde 9 november 2016 met de hulpdiensten omdat hij door meerdere daders zou zijn overvallen en ook korte tijd gegijzeld zou zijn. Na onderzoek blijkt dat hij het hele verhaal heeft verzonnen om te kunnen frauderen met zijn verzekering.

De 50 jarige man mag de komende veertien dagen nog vast blijven zitten zo oordeelde de rechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank. Hij wordt er van verdacht de overval in scène te hebben gezet om geld op te strijken van zijn verzekeraar. Die was inmiddels ook al overgegaan tot een schadevergoeding voor de geleden schade. Door het bedrijf is inmiddels aangifte gedaan om het geld terug te kunnen krijgen.

18 april werd de woning van de man al doorzocht, daarbij werden sieraden in beslag genomen. Eerder werden al twee mannen en een vrouw aangehouden nadat er beelden van hen waren getoond in tv-programma’s. Het gaat om een 23 jarige man uit Houten, een 32 jarige Rotterdammer en een vrouw van 38 uit Huizen. Ze zitten net zoals de Amstelvener in de cel in afwachting van het onderzoek. Ze mogen, gezien de ernst van de zaak, alleen contact hebben met hun advocaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here