Tarieven van freelancers zijn gedaald in 2015

0
883

Elke beroepsgroep heeft Freelancers, vaak ook ZZP-ers genoemd. Ondernemers zonder personeel. Ook binnen de beveiligingsbranche zetten talloze freelancers zich weer in om Nederland veilig te houden. Iedereen hanteert daarbij zijn eigen tarieven, voorwaarden en maakt specifieke afspraken.

Uit onderzoek is inmiddels wel gebleken dat de tarieven die freelancers hanteren zijn gedaald ten opzicht van 2014. In 2015 vragen freelancers gemiddeld 44 euro per uur, dat was in 2014 nog 45 euro per uur.

Vooral in de financiële en administratieve sector zijn er veel verliezers te vinden. Hier werd 13 procent minder per uur gevraagd dan het voorgaande jaar. Hoofdkraan.nl, een website waar freelancers kunnen inschrijven op opdrachten, concludeert dit naar aanleiding van de offertes die het bedrijf tussen 2013 en 2015  heeft verwerkt.

De best betaalde freelancers werken als coach of projectmanager en verdienen gemiddeld 65 euro per uur. Vertalers, verkopers en secretaresses die als ZZP-er werken vragen zelfs minder dan 35 euro per uur.

ZZP-ers uit de regio Utrecht zijn het duurst, direct gevolgd door de steden Rotterdam en Amsterdam. De goedkoopste freelancers houden kantoor in Friesland. Daar kun je bijvoorbeeld een freelancer inschakelen voor het schrijven van een ondernemersplan. Kosten? 21 euro per uur.

Op de website Hoofdkraan.nl zijn meer dan 35.000 freelancers actief.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here