Geldautomaat Aalten gekraakt; mogelijk verband met ontvoering beveiliger

0
1245
C2000 onvoldoende beveiligd

Bij de Rabobank aan de Hofstraat in Aalten is donderdag de geldautomaat gekraakt. Of er een verband is met de ontvoering van een beveiliger eerder die dag in Varsseveld wordt door de politie onderzocht. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

,,De geldautomaat is deels of helemaal leeggehaald’’, zegt politiewoordvoerder Esther Naber. ,,We zitten nog met veel vragen. Zo is nog niet duidelijk hoe laat het geld is weggenomen uit de automaat in Aalten. Ook dat onderzoeken we nog.’’

De beveiliger van G4S uit Duiven is met zijn bestelauto donderdagmiddag om 13.30 uur klemgereden door een zwarte Audi met Duits kenteken. Twee gewapende overvallers drongen in zijn auto, mishandelden hem en namen de beveiliger achter in de laadruimte mee. De daders lieten de Audi achter op de Oostelijke Rondweg bij Varsseveld. De politie heeft voor onderzoek camerabeelden opgevraagd bij een bedrijf aan de Oostelijke Rondweg. De Audi is in beslag genomen.

Om 15.30 uur werd de bestelauto door de politie gevonden op het weggetje ‘De Gaard’ naast het trainingscomplex van De Graafschap in Doetinchem. De beveiliger werd daar achtergelaten in zijn auto.

De man had een zak over zijn hoofd en zijn handen geboeid op zijn rug toen hij door de politie uit zijn busje werd gehaald. Dit zegt een medewerker van De Graafschap, die er getuige van was dat de beveiliger door de politie uit zijn benarde positie werd bevrijd. ,,Vijf of zes politiemensen naderden de auto gewapend”, zegt de getuige. ,,Nadat de man via de achterdeur uit het busje was gehaald, ging hij tegen een boom zitten met zijn handen voor de ogen. Zo heeft hij wel een half uur gezeten terwijl de politie met hem praatte.”

De medewerker ging om drie uur ’s middags aan het werk bij het trainingscomplex, vlakbij de smalle weg waar de auto van de beveiliger had gestaan. ,,Ik had het busje wel gezien, maar er geen aandacht aan besteed,” zegt de medewerker. ,,Daarna zette de politie direct de weg af.”

De beveiliger had lichte verwondingen en zei mishandeld te zijn. Op het politiebureau is hij door een arts onderzocht en heeft hij een eerste aangifte gedaan.

In de buurt van het achtergelaten busje heeft niemand iets gehoord of gezien. Ook op de buurtapp werd alleen gevraagd wat er aan de hand was, maar meldden zich verder geen getuigen. De politie zoekt dus mensen die meer gezien of gehoord hebben. Eén van de daders zou een getinte man zijn met een normaal postuur. Hij is gespierd, heeft kort geschoren haar, een sikje en droeg een donker jasje.

Rond 16.30 uur startte de politie een onderzoek bij de Rabobank in Aalten. Met linten werd het plein voor de bank afgezet.

Gert Vos, security- en riskmanager van G4S vertelt dat het bedrijf service levert voor geldautomaten: ,,We vullen, legen en onderhouden geldautomaten, maar deze bestelauto reed niet rond met geld.’’

Een mogelijkheid is dat de overvallers tussen 13.30 en 15.30 uur met de beveiliger in de bestelauto van Varsseveld naar de Hofstraat in Aalten reden. Dit om vervolgens met hulp van de beveiliger de geldautomaat te kraken. ,,Ook dat is allemaal onderwerp van onderzoek’’, zegt Naber. ,,We weten het nog niet.’’

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here