Brandweer redt man en honden uit brandend gebouw

0
1224
Brandweer redt man en honden

Rond 23.30 uur rukte de brandweer uit na de melding van een uitslaande brand in een voormalig schoolgebouw aan de Rosestraat in Rotterdam. Het gebouw werd bewoond door krakers. Een getuige die de vlammen bij de ingang van het gebouw zag, belde het alarmnummer.

Het was op dat moment niet duidelijk of en hoeveel mensen er nog binnen zouden zijn. De toegesnelde hulpdiensten ontdekten al snel een man die aan de achterzijde probeerde een raam in te slaan om aan de brand te ontkomen. De benedenverdieping stond op dat moment al vol rook. Bezorgde burgers probeerden hem vanaf de andere kant te hulp te schieten. Het lukte de brandweer om het raam te forceren en de 44-jarige Leiderdorper te redden. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht in verband met inademen van rook. Later werden nog twee honden uit het pand gehaald. De dierenambulance bracht hen naar een dierenarts voor een check.

Terwijl de brandweer de brand bestreed, maakte de politie een afzetting om mensen op veilige afstand te houden en de hulpdiensten de ruimte te geven. Eén man, een 30-jarige Rotterdammer en bewoner van het gekraakte pand, hield zich niet aan de aanwijzingen van de agenten. Hij schold hen aanhoudend uit met dodelijke ziektes. Na een waarschuwing werd hij aangehouden, waarbij hij zich bleef verzetten. De man is meegenomen naar het politiebureau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here