Overheid schiet 32 miljoen euro schadevergoeding voor

0
853
Oud-Agent mag weer aan het werk

Het Algemeen Dagblad meldt dat de overheid de afgelopen vijf jaar minstens 32 miljoen euro heeft betaald aan slachtoffers van geweld- en zedenmisdrijven. Omdat de daders niet op tijd hebben betaald aan de slachtoffers heeft de overheid de schadevergoeding voorgeschoten.

Na uitbetaling aan de slachtoffers probeert de overheid het geld alsnog te innen bij de daders van een misdrijf. Van de 32 miljoen die is overgemaakt is berekend dat 22 miljoen nooit gevorderd kan worden. Hoewel de daders ook in de gevangenis terechtkomen blijkt het in een aantal gevallen praktisch niet mogelijk om het geld te innen.

De voorschotregeling werd vijf jaar geleden in  het leven geroepen om te voorkomen dat slachtoffers zelf achter hun schadevergoeding aan moeten. In vijf jaar tijd is er ruim 38.000 keer een schadevergoeding toegewezen door de rechter. Normaal gesproken moet deze vergoeding binnen acht maanden worden betaald aan het slachtoffer.

Na onderzoek van het Algemeen Dagblad is dus gebleken dat in ruim 20.000 gevallen het geld niet op tijd is betaald. Er lopen nog 6700 zaken waarin de overheid alsnog probeert om het geld te innen bij de daders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here