Uitsmijter discotheek krijgt boete voor mishandelingen

0
1033
Werkstraf voor mishandelen beveiliger

Nico van R. een 48 jarige beveiliger uit Voorhout is door de rechter veroordeeld tot een boete van vijftienhonderd euro. De rechter acht bewezen dat van R. zich schuldig heeft gemaakt aan twee gevallen van mishandeling in discotheek Kdanz in Schagen.

Hoewel de rechter bewezen achtte dat de man in beide gevallen werd bedreigd en aangevallen vond ze de acties van de portier buiten alle proporties. Hij had rake klappen uitgedeeld aan twee bezoekers.

Op 16 maart ging het voor het eerst mis toen een bezoeker zijn jas wilde ophalen bij de garderobe. De man had geen bewijs meer bij zich en moest zich daarom legitimeren. De man probeerde vervolgens de jas uit de handen van de medewerkster te trekken die daarbij op haar arm viel. Ze drukte op de alarmknop waarop van R. richting de garderobe ging.

Hij wilde de man aanhouding maar volgens van R. gedroeg hij zich agressief en had hij een corrigerende tik uitgedeeld. Dat leverde het slachtoffer een blauw oog op.

Op 22 april ging het weer mis tijdens een eindexamenfeest. van R zette een vervelende scholier buiten de deur die vervolgens probeerde om weer binnen te komen. R. hield de jongen tegen waarna de scholier hem een klap op zijn wang gaf. Ook deze scholier moest deze actie bekopen met een blauw oog.

De advocaat van de uitsmijter pleitte voor ontslag van alle rechtsvervolging. Hij was van mening dat R. zichzelf alleen maar had verdedigd en dat hem niets kon worden aangerekend. Daar ging de rechter dus niet in mee en legde de forse boete op.

van R heeft zijn direct zijn bijbaan als uitsmijter opgezegd omdat hij vreesde voor negatieve gevolgen voor zijn reguliere baan bij een veroordeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here