G4S schrapt 150 banen Schiphol

0
1204
G4S gaat opnieuw aan de slag met reorganisatie

Beveiligingsbedrijf G4S gaat 150 banen op luchthaven Schiphol schrappen. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Er zouden minder beveiligers nodig zijn nu passagiers centraal worden gecontroleerd.

Het bedrijf was eerder al druk bezig om in te spelen op de nieuwe structuur op Schiphol. Maar deze inmiddels doorgevoerde veranderingen blijken dus niet voldoende te zijn. Er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk werknemers over te plaatsen naar andere objecten. De ontslagen zouden de kwaliteit verder niet in de weg staan, dat blijft gewaarborgd door de medewerkers die er blijven werken.

De betrokken medewerkers en de ondernemingsraad van het bedrijf zijn inmiddels geïnformeerd over het besluit. De vakbonden zijn uitgenodigd voor overleg om een sociaal plan in te zetten. Volgens FNV zou het nieuws rauw op het dak vallen van de medewerkers. Het nieuws komt vlak na een drukke zomerperiode.

Andere beveiligingsbedrijven hebben volgens de vakbond minder last van de veranderingen op de luchthaven. Die zouden namelijk werkzaamheden op andere delen van het vliegveld uitvoeren.

In Nederland werken bij beveiligingsbedrijf G4S 6.500 mensen. Wereldwijd zijn er 610.000 mensen aan het bedrijf verbonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here