Celstraf voor oplichting met AH zegels

0
912
Celstraf voor inleveren valse spaarzegels

Sommigen gaan voor meer de cel in. Brabander J van V. heeft drie weken celstraf gekregen omdat hij spaarboekjes met nepzegels inleverde bij supermarkt Albert Heijn in Dordrecht.

Van V. wist op geraffineerde wijze de zegels na te maken en in te plakken in de spaarboekjes. Die leverde hij vervolgens in. Ondanks veiligheidsmaatregelen op de zegels, zoals kartelrandjes, nummering en een speciale gloed trapten medewerkers in eerste instantie toch in de oplichting. Pas na sluitingstijd ontdekten ze de fraude.

Toen de camerabeelden samen met de politie werden teruggekeken herkenden de agenten V. meteen. Hij bleek al vele malen veroordeeld te zijn voor oplichting met de spaarzegels bij filialen van de supermarkt door het hele land. In 2014 kreeg hij al eens een werkstraf opgelegd en in maart van dit jaar zat hij al een celstraf uit van vier weken en moest hij zestig uur werkstraf volmaken.

Tijdens de rechtszitting was hij zelf niet aanwezig. Hij zou last hebben van reumatische klachten en niet in staat om te verschijnen. Toen hij eerder werd geconfronteerd met de camerabeelden ontkende hij de persoon op de beelden te zijn. “Misschien is het mijn tweelingbroer” sprak V. Wat opmerkelijk is omdat hij twee broers heeft die een andere leeftijd hebben en die hij al vijftien jaar niet heeft gezien.

De officier eiste drie weken cel tegen de Brabander. De advocaat van de verdachte vond dat de zaak afgedaan kon worden met een celstraf omdat zijn cliënt net een celstraf achter de rug had. De rechter nam, gezien alle feiten en omstandigheden, de eis van de aanklager over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here