Duitsland wil dat straten veiliger worden

0
860
Duitsland wil straten veiliger maken door extra controles

Thomas de Maizière, de Duitse Minister van Binnenlandse Zaken, staat er op dat er meer politieagenten op straat komen en dat er meer videobewaking komt. Daarnaast wil hij dat vluchtelingen die misdrijven begaan sneller het land worden uitgezet. Zijn plan is een reactie op de incidenten die vorige maand gaande waren in Duitsland.

De minister wil dat er tot 2020 minimaal 15.000 extra agenten de straat op worden gestuurd. Ook vrouwen die zich volledige bedekken met kleding mag wat  de Maizière betreft geheel worden verboden.  Moskeeën die geld ontvangen van extremistische organisaties mag wat hem betreft direct verboden worden. Ook de dubbele nationaliteit moet gemakkelijker kunnen worden aangepakt mochten er Duitsers zijn die zich aansluiten bij een terroristische organisatie.

Duitsland nam eerder al veiligheidsmaatregelen bij vliegvelden, stations en overheidsgebouwen. Ook werden er extra controles ingesteld bij grensgebieden.

De laatste aanslag was in München. De dader van deze schietpartij schoot negen mensen dood en kwam daarna zelf om het leven. Het bleek te gaan om een scholier die kampte met depressieve gevoelens. Door de vier aanslagen zijn er sinds juli al elf mensen om het leven gekomen in Duitsland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here