Twee agenten verdacht van lekken gevoelige informatie

0
903
Volgens toezichthouder heeft politie nu zaken op orde

Twee politiemedewerkers van de regio Limburg zijn maandag aangehouden omdat ze worden verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie. Het gaat om een man van vijftig en een vrouw van vijfentwintig. Ze worden beschuldigd van ambtsmisbruik en het schenden van het ambtsgeheim.

De verdenking tegen de twee medewerkers begon tijdens een onderzoek naar de liquidatie van Sven P. uit Brunssum. De politie benadrukt met klem dat niet bekend is of de gelekte informatie met dat onderzoek te maken heeft of dat het gaat om eerdere onderzoeken.

De verdachten zijn inmiddels buiten hun functie gesteld en worden geschorst. Het onderzoek is in volle gang en wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche en de politie onder leiding van het Openbaar Ministerie. Ook zal er een intern onderzoek ingesteld worden binnen het team.

Maandag werden er ook vier verdachten aangehouden waarvan het vermoeden bestaan dat ze betrokken zijn bij de liquidatie van Sven P. Het gaat om drie mannen tussen de 31 en 38 jaar en een man van 27.

Sven P. werd vorig jaar september doodgeschoten toen hij samen met een kennis in zijn auto zat. Hij werd eerst achtervolgd door een auto wat dus eindige in de fatale schietpartij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here