Eiffeltoren door misverstand geëvacueerd

0
926
Eiffeltoren door misverstand ontruimd

Het gebied rondom de Eiffeltoren werd vrijdagavond afgesloten voor al het publiek. Men sprak over de vondst van een verdacht pakket maar onderzoek heeft uitgewezen dat het om een vals alarm ging. Het bleek een misverstand tijdens een interne oefening.

Nieuwsdienst Reuters meldt dat het om een interne oefening ging waarbij een  medewerker dacht dat het een reëel alarm was en dus echt. Hij sloeg vervolgens alarm waarna de ontruiming van het gebied rondom de Eiffeltoren in gang werd gezet. Onderzoek leverde dan ook niets op en de evacuatie van de honderden mensen kan dus als een misverstand worden beschouwd.

Op sociale media gingen al heel snel foto’s rond waarop de evacuatie te zien is. Uit de foto’s blijkt dat er bij de actie tientallen agenten aanwezig zijn en de actie coördineren. Er lijkt geen sprake te zijn van paniek onder de aanwezigen en alles verloopt dan ook rustig.

Sommigen nieuwssites spraken van een verdacht pakket, anderen deden de melding dat er een rugtas was achtergelaten. De politie gaf in ieder geval al snel aan dat er waarschijnlijk niets aan de hand was en de Eiffeltoren snel weer open zou kunnen gaan. Actieve Twitteraars lieten echter weten dat ze naar huis gestuurd werden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here