Minder toeristen in Nederland door aanslagen Europa

0
924
minder toeristen naar nederland door aanhoudende terreurdreiging
©Bewaking.info

Amerikanen, Chinezen en Japanners laten Nederland massaal links liggen door de aanhoudende terreurdreigingen in Europa. Toeristenattracties in Amsterdam zien de bezoekersaantallen flink dalen.

Toeristenattracties in de hoofdstad hebben melding gemaakt dat ze stukken minder bezoekers mochten verwelkomen, Amsterdam Marketing onderschrijft dit. Het bedrijf verzorgd de marketingactiviteiten voor de hoofdstad in binnen- en buitenland.

Vooral reizigers die een groter budget hebben laten Nederland en dus ook Amsterdam links liggen. woordvoerder van Amsterdam Marketing Machteld Ligtvoet: “We horen het van al onze high-end clients, de 4-, 5-sterrenhotels en de luxe attracties. Er zijn minder boekingen uit Azië en Amerika of ze bellen af.”

In de Verenigde Staten is een reiswaarschuwing afgegeven voor Europa en Amerikanen lijken dat op te volgen. “En Amerikanen zitten in de top-3 van buitenlandse bezoekers van Amsterdam. Dit is sinds Parijs en Brussel gaande. En de recente aanslagen in Nice en Duitsland maken het er niet beter op”, aldus Ligtvoet.

Ook Nicole de Klerk van Tours & Tickets merkt een dip in het aantal reizigers uit Amerika en Azië: “De aanslagen in Brussen waren een omslagpunt. Sindsdien zien we een dip in de komst van Aziaten en Amerikanen. Vooral Aziaten maken georganiseerde groepsreizen door Europa. Die trips worden afgeblazen. Ze denken toch dat Amsterdam naast Brussel ligt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here