Gavin Long is de Baton Rouge schutter

0
895
Gavin Long schoot drie agenten dood

De schutter die in de Amerikaanse stad Baton Rouge drie agenten doodschoot is de 29 jarige Gavin Long uit Kansas City. Long diende in het verleden bij de mariniers en zat een jaar in Irak. Hij zou de aanslag op de agenten hebben gepleegd op zijn eigen verjaardag. Long werd neergeschoten tijdens een vuurgevecht en stierf.

Op sociale media zijn Youtube filmpjes van Long te vinden waarin hij zegt dat hij klaar is met de manier waarop donkere mensen worden behandeld. Hij was naar eigen zeggen ook aanwezig bij de protesten in Dallas waar uiteindelijk ook vijf agenten werden doodgeschoten. Gavin Long noemde deze daad gerechtigheid.

Bij de schietpartij waar Gavin Long betrokken was kwamen drie agenten om het leven en raakten drie agenten gewond. Het vond plaats op ongeveer een kilometer van het politiebureau. De schutter had de agenten in de val gelokt door te zeggen dat er een schietpartij gaande was. De ter plaatse gekomen agenten werden direct door hem onder vuur genomen.

Aanleiding voor dit incident en de onrust in de stad is de eerdere aanhouding van een donkere man die uiteindelijk door de politie werd neergeschoten. Omstanders maakten hier beelden van en plaatsten die op sociale media.

President Barack Obama veroordeelt de aanval van Long en sprak van een “laffe en verwerpelijke aanval. Voor de tweede keer in twee weken zijn agenten gedood die hun werk doen en iedere dag hun leven voor ons op het spel zetten”, zei Obama.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here