Motorblok gestolen uit auto bij 24/7 bewaakte parking

0
989
Motorblok uit auto gestolen
Foto: Betty Vercammen

Je auto veilig parkeren om daarna onbezorgd op vakantie te kunnen gaan. Duizenden Nederlanders en Belgen maken gebruik van bedrijven die bewaakte parkeerplaatsen aanbieden. Voor Betty Vercammen liep het echter uit op een drama, het complete motorblok werd uit haar auto gestolen.

Haar auto stond geparkeerd op een bewaakte parking in Veldhoven van het bedrijf Sky-Park. Veel klanten maken gebruik van deze parking om vervolgens via Eindhoven Airport naar hun bestemming te vliegen. Zo ook haar dochter die via Eindhoven naar Spanje wilde vliegen om bij haar ouders vakantie te kunnen vieren. Het verblijf was naar alle tevredenheid maar de kater groot toen ze de auto van haar ouders weer op wilde halen.

Betty Vercammen werd door haar dochter gebeld met de mededeling dat ze de auto van voren compleet hadden gestript. Een deel van het motorblok, de koplampen en de airconditioning van de BMW 3 serie waren gedemonteerd. Ook een rugzak met een laptop die was achtergebleven onder een stoel in de auto werd meegenomen. De Belgische weet dan ook zeker dat de dieven moeten hebben geweten dat de tas er lag. Ze denkt zelfs dat de dieven werkzaam zouden kunnen zijn bij de shuttledienst van Sky-Park. Ze schat de schade op meer dan tienduizend euro.

De directeur van Sky-Park denkt dat het het werk is van drugsverslaafden. Die hangen vaak rond bij het terrein en waren volgens hem gericht op zoek naar auto onderdelen. “We hebben de bewaking aangescherpt en we laten de shuttle en taxibedrijven waarmee we samenwerken andere routes rijden, zodat onverlaten er geen vast patroon meer in zien. Uiteraard proberen we ondertussen met de gedupeerden tot een goede oplossing te komen”, aldus de directeur. Verder stelt hij dat er in al die jaren slechts één keer een kentekenplaat werd gestolen.

Motorblok gestolen uit auto die op bewaakte parking stond
Foto: Betty Vercammen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here