EK stadions krijgen extra beveiliging na rellen

0
845
EK stadions krijgen extra beveiliging na rellen

De UEFA heeft besloten om de EK stadions extra te gaan bewaken na de rellen in Frankrijk. De organisatie hoopt met de maatregel te kunnen voorkomen dat supporters van verschillende clubs met elkaar op de vuist gaan.

Afgelopen zaterdag drongen Russische fans in het stadion van Marseille de vakken binnen waarin Engelse supporters zaten. Dit leidde tot grote vechtpartijen en veel paniek onder de aanwezigen.De UEFA sprak haar afschuw uit over de vechtpartijen.

Ook voor de wedstrijden was Marseille al dagenlang het decor van ongeregeldheden. Daarom gaat de UEFA samen met de Franse autoriteiten extra beveiligers en veiligheidspersoneel inschakelen om te voorkomen dat supportersgroepen met elkaar op de vuist kunnen gaan.

De UEFA zette in een verklaring: “Daarnaast zijn we zeer bezorgd over de incidenten aan het einde van de wedstrijd in het Stade VĂ©lodrome. Zulk gedrag is totaal onacceptabel en hoort niet thuis in het voetbal.”

Bij deze vechtpartij raakten ruim dertig mensen gewond, twee mensen raakten zwaargewond. Een van de zwaargewonden is een man van 51 die verschillende keren tegen zijn hoofd werd geschopt en gereanimeerd moest worden door de politie. De toestand van de andere zwaargewonde supporter zou volgens de laatste berichten nog altijd kritiek zijn.

De UEFA is inmiddels met een onderzoek bezig naar aanleiding van de rellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here