Agenten schieten met scherp in AZC

0
953
campus krijgt beveiliging

Chaos en paniek in het Noord-Brabantse Overloon. De politie kon niet anders dan een waarschuwingsschot lossen omdat ze een stennisschopper wilden aanhouden in het plaatselijke AZC. De man was even daarvoor volledig door het lint gegaan en had verschillende vernielingen aangericht. Uiteindelijk kon hij tot bedaren worden gebracht door een opgeroepen tolk en door agenten worden aangehouden.

Toen de politie ter plaatse kwam keerde een grote groep bewoners zich direct tegen de politie. De aanwezige agenten konden uiteindelijk niets anders doen dan een waarschuwingsschot lossen en versterking op te roepen. Dat zorgde ervoor dat de opstandige menigte weer zijn eigen weg ging.

Voordat de dienders besloten te schieten liep de man met ontbloot bovenlijf door het asielzoekerscentrum en weigerde zich in eerste instantie over te geven. Ook liep hij dreigend op de agenten af. Een groep bewoners wilde hem tegenhouden waarna een andere groep zich juist tegen de politie keerden. Voor drie agenten reden om hun dienstwapen te trekken en in de lucht te schieten.

Versterking kwam er ook, in totaal kwamen twintig auto’s, honden en agenten met kogelwerende vesten ter plaatse. De man kon zonder verdere inzet van geweld worden aangehouden en zit nog steeds vast zo verklaarde een woordvoerder van de politie. Het onderzoek naar strafbare feiten die gepleegd zijn door de verdachte is op dit moment in volle gang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here