Politie blijft Volkswagen rijden

0
996
Alerte beveiliger zorgt voor aanhouding.

De Nationale Politie kreeg een duidelijke opdracht van toenmalig minister Opstelten mee; een nieuwe aanbesteding van de dienstauto’s omdat inkopers zich destijds lieten verwennen met prachtige cadeaus. Ook wilde dat Opstelten dat deze inkopers vervolgd zouden worden.

Nu, na anderhalf jaar, is het de inkoopafdeling van de politie niet gelukt om een nieuwe aanbesteding uit te schrijven. Gevolg is dat Pon, de Volkswagen importeur, ruim 300 nieuwe Volkswagen Touran modellen mag leveren tegen de oude voorwaarden en prijzen. Eind 2014 werd het contract met de importeur nog opgezegd vanwege beschuldigingen over corruptie. Met de nieuwe order van 300 nieuwe dienstvoertuigen zijn vele miljoenen gemoeid. Een woordvoerder van de politie noemt de aanschaf ‘noodzakelijke vervanging’.

In een bericht op het intranet van de politie wordt de nieuwe Touran type 3 de landelijke standaard genoemd. Andere importeurs zijn hier verbolgen over, die hoopten namelijk ook een kans te maken op de enorme order. Ze zijn van mening dat er op deze manier weinig behoefte uitstraalt naar een andere contractpartner. De politie daarentegen ontkent dit en zegt dat zorgvuldigheid altijd voor de snelheid gaat.

Het nieuwe contract zal waarschijnlijk pas eind 2017 worden getekend zo maakt de inkoopafdeling bekend. Dan is het drie jaar geleden dat voormalig minister Opstelten duidelijk maakte dat het roer om moest. En ondanks de pijnlijke voorgeschiedenis zou het nieuwe contract dus alsnog naar Volkswagen kunnen gaan. De politie wil er verder niets over kwijt en zegt alleen dat de planning omtrent de aanbesteding vertraging heeft opgelopen omdat zorgvuldigheid voorop staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here