Secret Service schiet gewapende man bij het Witte Huis neer

0
971
Secret Service schiet gewapende man neer

Afgelopen vrijdag stonden agenten van de Secret Service oog in oog met een gewapende man. Ze hebben de man gevorderd zijn wapen neer te leggen en zich over te geven maar de man gaf hier geen gehoor aan. Toen hij zijn wapen wilde richten op de aanwezige agenten besloten ze het vuur op hem te openen. Hij werd geraakt in de buikholte en de aanwezige agenten hebben eerste hulp verleend. De gewapende man is vervolgens in kritieke toestand afgevoerd naar een ziekenhuis.

Door de schietpartij werd het Witte Huis volledig afgesloten. De Amerikaanse president Obama was op dat moment niet in zijn woning aanwezig maar aan het golfen. Zijn Vice-president Joe Biden was wel aanwezig op het complex en werd door de Secret Service in veiligheid gebracht. Presiedent Obama is direct op de hoogte gesteld van de gebeurtenissen rondom zijn ambtswoning. De auto van de schutter werd in de buurt aangetroffen en is meegenomen voor onderzoek.

Het incident gebeurde bij een controlepunt op de West Executive Drive wat in de buurt ligt van de westvleugel van het witte huis.

Door onderzoek van de veiligheidsdiensten is de identiteit van de man inmiddels bekend, hij stond verder niet bekend bij de Secret Service.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here