Taakstraf voor nepagent die vreselijke telefoontjes pleegde

0
893
taakstraf voor nepagent

Salim H. is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Salim joeg tientallen mensen de stuipen op het lijf door ze bij nacht en ontij te bellen en te vertellen dat een familielid een vreselijke dood was gestorven.

Omdat Salim H. zich voordeed als agent en dat ook bleef doen vond de rechter dat er sprake was van dwang. Omdat hij zich uitgaf als agent konden de slachtoffers niets anders dan blijven luisteren naar de boodschap met vreselijke inhoud. Volgens de rechter handelde hij uit frustratie en zal daarom ook een verplichte behandeling moeten ondergaan. Gaat hij in zijn proeftijd opnieuw in de fout dan zal de voorwaardelijke celstraf alsnog worden uitgevoerd naast de al opgelegde taakstraf.

‘Agent Willemse’ belde met meer dan zeventig mensen en gaf door dat iemands vrouw, man, kind of oma was overleden. De Alkmaarder verzon er vaak bij dat de betreffende familieleden waren vermoord en in een aantal gevallen vertelde hij dat er een Arabisch briefje bij het slachtoffer was neergelegd. Hij liet niet na om de gechoqueerde persoon aan de andere kant van de lijn te vertellen dat er op het briefje stond dat hij het volgende slachtoffer was. Omdat Salim H. de boodschap zeer serieus wist over te brengen zaten de slachtoffers uren in angst voordat ze ontdekten dat het verhaal niet klopte.

Tijdens een eerdere rechtszaak gaf Salim H. geen echte verklaring voor zijn gedrag. Wel werd hij vroeger vaak gepest en omdat hij veel in de sportschool verbleef gaf hem dat meer zelfvertrouwen. Blijkbaar vond de zwakbegaafde man dat het tijd was ‘dat er nu dan maar eens naar hem werd geluisterd.’ Door zich voor te doen als agent is hem dat gelukt, maar wel met een traumatische afloop voor veel van de slachtoffers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here