Fries valt noodnummer 112 lastig

0
1026
Fries maakt misbruik van 112

Een 67 jarige Fries is door de politie aangehouden omdat steeds het alarmnummer 112 belde. Politieagenten gingen rond 17.30 uur naar de woning in Drachten, spraken de man aan op zijn gedrag, en konden hem vervolgens aanhouden.

Het was niet de eerste keer dat hij de fout in ging. In het verleden belde hij vaker met 112 zonder duidelijke reden. Ook gaf hij valse meldingen door aan de centralisten. Onduidelijk is of de man voor de rechter moet komen of dat hij er met een boete vanaf komt.

De Fries was deze week niet de enige die 112 zonder reden belde. Eerder maakten we al melding van een man die mogelijk een celstraf boven het hoofd hangt omdat hij het nummer maar bleef bellen. Zelfs een waarschuwing van de rechter kon de man niet tegenhouden om te stoppen met bellen. De man gaf aan depressief te zijn en in plaats van naar de drank te grijpen het noodnummer te bellen.

Misbruik van het alarmnummer 112 wordt over het algemeen direct aangepakt en zwaar bestraft. Het onnodig bezet houden van de lijn kan er voor zorgen dat mensen die in nood zijn het nummer niet kunnen bereiken. In het ergste geval overlijden er slachtoffers omdat de nooddienst niet bereikbaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here