Politieman ontslagen door zaak Dave Roelvink

0
874
C2000 onvoldoende beveiligd

Een politieman van het korps Amsterdam is ontslagen omdat hij informatie uit de zaak van Dave Roelvink heeft gedeeld met vrienden. Dagblad de Telegraaf zegt goede bronnen te hebben die dit verhaal bevestigen.

De ontslagen agent van het Amsterdamse korps was bevriend met vrienden van Dave Roelvink. De zanger en een aantal van zijn vrienden zijn verdacht en er is een strafrechtelijk onderzoek naar hen ingesteld. Ze worden verdacht van een omvangrijke diefstal bij de familie Pach in het Noord-Hollandse Burgerbrug. Een groot feest in de woning van de familie Pach eindigde in een drank- en seksfeest waarbij ook de dochter des huizes werd gefilmd terwijl ze seksuele handelingen verrichtte. Later die nacht bleek dat er voor tienduizenden euro’s aan kostbaarheden uit de woning gehaald waren.

Agenten van de politie Noord-Holland zetten vervolgens het onderzoek in gang wat de naam Magnolia kreeg. In november moeten er vijf verdachten voor de rechter verschijnen, waaronder Dave Roelvink. De bevriende politieman die inmiddels dus is ontslagen zou telefonisch informatie over de zaak Magnolia hebben gedeeld. Eerder meldde de officier van justitie al dat er een onderzoek liep naar de agent.

De advocaten van de vijf verdachten hebben de agent als getuige opgeroepen. Ook is hij verhoord. Yehudi Moszkowicz, advocaat van twee verdachten, bevestigt dat een agent naar aanleiding van een onderzoek in het dossier een verregaande disciplinaire maatregel opgelegd heeft gekregen.

De eenheid in Amsterdam wil verder geen toelichting geven op de zaak rondom de betrokken agent. “Over deze zaken doen we nooit mededelingen”, aldus een woordvoerder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here