Amerikaanse scholen blijven leerlingen volgen op social media

0
857
Amerikaanse scholen monitoren berichten leerlingen

Amerikaanse scholen gaan ook het komende jaar hun leerlingen monitoren.  In de staat Florida worden activiteiten en accounts van leerlingen bekeken en gevolgd. Er is speciale software voor aangeschaft, de kosten daarvan zijn 18.000 dollar per jaar. De functionarissen van de scholen hebben besloten het contract met het bedrijf dat de software levert te verlengen. Via deze software is het mogelijk om berichten te bekijken die de leerlingen plaatsen.

Snaptrends, de naam van de software, zou erg goed werken. Het leidde in ieder geval afgelopen jaar al tot twaalf politieonderzoeken. Het weet openbare social media berichten te verzamelen van de leerlingen. Er wordt onder andere naar bepaalde woorden gezocht die op cyberpesten, criminele activiteiten of zelfmoord kunnen duiden. Personeel van de school doorzoekt vervolgens zelf alle berichten en kan indien nodig de politie inschakelen die verder actie kan ondernemen.

De software zou een goede investering zijn volgens Orange County, het schooldistrict dat een contract heeft afgesloten met het bedrijf dat de software levert. “Ik denk da we een morele verplichting hebben om social media op dreigingen voor onze leerlingen en scholen te monitoren” zegt voorziter Bill Sublette tegenover de Orlando Sentinel. De bestuurders van de scholen benadrukken dat de software alleen kijkt naar de openbare berichten en dat de privacy van de leerlingen niet in gevaar komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here