Bonus van 1000 euro voor agenten

0
1267
1000 euro bonus voor politie

Bijzonder goed nieuws voor politiemedewerkers. Ze krijgen deze maand een extra bonus van 500 euro bruto. Later dit jaar wordt er nog eens 500 euro overgemaakt. De extra bonus van in totaal 1000 euro is eerder afgesproken tijdens de CAO onderhandelingen. In totaal gaat het om 30 miljoen euro wat door het ministerie van Veiligheid en Justitie wordt overgemaakt. Voor agenten die minstens drie jaar in dienst zijn komt later dit jaar nog eens 27 miljoen euro beschikbaar. Dit blijkt uit cijfers die door het Algemeen Dagblad zijn opgevraagd bij het ministerie.

De eenmalige uitkeringen zijn eerder al afgesproken in de nieuwe CAO. Eind vorig jaar kon daarover eindelijk een akkoord worden gesloten na een maandenlange strijd  tussen de minister en de vakbonden. Agenten voerden zelfs acties om tot een betere CAO te kunnen komen.

Volgens Geert Priem, voorzitter van politiebond ANPV plukken de politiemensen nu eindelijk de vruchten van de acties. “Ik hoop dat het een stukje rust geeft. Veel agenten snakken naar waardering voor hun werk.”

De helft van de in totaal 1000 euro is bedoeld als goedmakertje vanwege de reorganisatie van de Nationale Politie. Sinds 2013 zijn de korpsen al bezig om één grote landelijke organisatie te worden. Dat ging en gaat niet zonder slag of stoot, veel agenten waren het niet eens met hun nieuwe functieomschrijving. “de onrust is groot. Dienders vrezen dat ze tegen hun zin worden overgeplaatst. Ondertussen wordt de werkdruk steeds groter door de toenemende dreiging en de toestroom van vluchtelingen.” aldus Priem tegen de krant.

Ook bij de Dienst Speciale Interventies (DSI) heerst er onvrede over een verziekte werksfeer. Zo zou de werkdruk te hoog zijn en moeten er diensten van 18 uur worden gedraaid. Bij de waterpolitie is het ook onrustig. Als de minister niet tegemoetkomt aan de eisen voor een beter salaris dan dreigen ze niet meer uit te varen vanaf 1 juni. Dat dit ten koste gaat van de veiligheid op het water behoeft uiteraard geen betoog. De waterpolitie valt onder de dienst Infra en ook daar nemen de irritaties toe. Zo moeten de Infra-agenten sinds de reorganisatie op verschillende gebieden actief zijn; op het spoor, de snelweg en op het water. Voor de reorganisatie had iedere agent gewoon zijn eigen specialisatie en was er van deze combinatie van taken geen sprake.

“Een agent die vroeger continue bezig was met achtervolgingen op de snelweg staat nu opeens op een politieboot. Daar balen de meesten van. Deze dienders zijn niet geholpen met een bonus van 500 euro. Zij willen gewoon het plezier in hun werk terugkrijgen,”aldus Priem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here