Buschauffeurs Almere in staking door onveiligheid

0
935
Drie jaar cel voor busoverval

Reizigers hadden vanochtend te maken met vertragingen in het busvervoer. Ruim veertig buschauffeurs van Connexxion hebben het werk neergelegd om op die manier hun werkgever te bewegen de veiligheid in de bussen te verbeteren. De staking duurde tot vanochtend half tien, hierna losten de vertragingen langzaam weer op. Ook de verbindingen met Amsterdam, Hilversum en Utrecht werden stilgelegd door de chauffeurs. De chauffeurs eisen dat er meer toezicht komt in de bussen en bij de bushaltes en willen op die manier zwartrijden en overvallen tegengaan.

Werkgever Connexxion heeft nog geprobeerd om de staking tegen te gaan door een kort geding aan te spannen bij de rechter. Motivering was dat de reiziger ernstig gedupeerd zou worden door de staking. De rechtbank in Utrecht was het daar niet mee eens en oordeelde dat de staking gewoon door mocht gaan, ook omdat voorafgaand aan de staking al jarenlang een reeks van incidenten hebben plaatsgevonden. De actie werd mede georganiseerd door FNV Streekvervoer.

Buschauffeurs van vervoersbedrijf Syntus in de regio Apeldoorn deden spontaan mee met de actie en lieten ook de bus staan. De actie werd spontaan in het leven geroepen omdat een dag eerder een chauffeur werd overvallen door 2 personen die gewapend waren met een pistool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here