Bewapende agenten in burger beveiligen Franse treinen

0
728
Bewapende agenten mee op Franse treinen
Thalys op station

Naar aanleiding van de aanslagen in België en Frankrijk zullen bewapende agenten in burger de beveiliging verzorgen in treinen. Volgens de topman van de Franse spoorwegen zullen de agenten niet aanwezig zijn op elke trein maar zullen ze circuleren. De aankondiging om agenten in burger te laten patrouilleren in treinen is onderdeel van een pakket aan maatregelen die zijn genomen na de terreuraanslagen. Er moest wel een nieuwe wet worden aangenomen waarin het mogelijk werd om bewapende agenten in burger treinen te kunnen laten beveiligen. Deze wet werd afgelopen woensdag aangenomen.

Tot nu toe waren er alleen agenten in uniform aanwezig op de Franse treinen, maar nu patrouilleren er dus ook bewapende agenten in burger. “In principe zien we ze niet” zo zegt de topman van de Franse spoorwegen.

Ook de veiligheidspoorten die eerder al werden ingezet worden gehandhaafd. Het gaat dan met name om reizigers die met de Thalys reizen in Frankrijk, Duitsland, Nederland en België. De topman van de spoorwegen verwees daarbij naar de aanslag die in augustus 2015 op de Thalys werd verijdeld. Twee Amerikaanse mariniers wisten toen een man met een Kalasjnikov te overmeesteren. Frankrijk verkeerde toen direct in de hoogste staat van paraatheid en nam extra maatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here