Miljoenen extra voor nieuwe chauffeurs Europees Parlement

0
1039
Miljoenen extra voor nieuwe chauffeurs Europees Parlement

Het Europees Parlement gaat miljoenen euro’s extra uitgeven aan chauffeurs. Op dit moment huurt het Parlement nog chauffeurs in bij externe partijen wat op jaarbasis 6,8 miljoen euro kost. Het nieuwe plan met 110 eigen chauffeurs gaat 3,7 miljoen euro extra kosten. Alleen al aan kleding en reiniging van kleding wordt in het nieuwe plan 116.000 euro extra uitgegeven.

Volgens Ivo Belet, Belgisch politicus, is er geen andere keuze dan te gaan rijden met eigen chauffeurs. Het Europees Parlement is niet tevreden over de huidige chauffeurs en heeft grote twijfels bij de kwaliteit van de screening. Daardoor is men bang dat de veiligheid van de parlementariërs in gevaar komt. Dat dit miljoenen extra kost is dan ook niets aan te doen.

Het Europees Parlement betreurt dat er inmiddels wordt geroepen dat men op kosten van de belastingbetaler een luxe limousine service wil opzetten. Het is en blijft een veiligheidskwestie aldus de leden van het Parlement en daarom is er geen andere mogelijkheid dan te kiezen voor eigen chauffeurs.

Het Europees Parlement is al jaren in opspraak vanwege het enorme uitgavenbudget. Miljarden worden er jaarlijks uitgegeven aan personeel, reizen, auto’s en de bouw van nieuwe kantoren. Allemaal noodzakelijk volgens de leden van het Europees Parlement, die blijven zeggen dat ze letten op de kosten en geen andere keuze hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here