Aanslagen zeer waarschijnlijk in Europa

0
938
Beveiliger verliest rechtzaak mishandeling

De Islamitische Staat is bezig met voorbereiden voor aanslagen in Europa. De aanslagen zijn grootschalig en zijn er vooral op gericht zoveel mogelijk burgerslachtoffers te maken. De Islamitische Staat wil met deze aanslagen hele maatschappijen ontregelen.

Deze waarschuwing komt van Europol directeur Rob Wainwright die sprak tijdens een bijeenkomst in Amsterdam. Diverse analisten hebben aangegeven dat vooral Frankrijk veel gevaar loopt om slachtoffer te worden van aanslagen. De analisten hebben een rapport opgesteld en dat overhandigd aan Ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken van meerdere Europese lidstaten. Ze geven een waarschuwing af voor terroristen die alleen handelen en groepen die zich door IS laten inspireren. Deze groeperingen kunnen maar moeilijk in beeld komen bij de inlichtingendiensten.

Ook vluchtelingen uit Syriƫ en Irak zouden geronseld kunnen worden door ronselaars van de Islamitische Staat om aanslagen te plegen. Hiervoor zijn nog geen concrete aanwijzingen, ook niet of er al terroristen als vluchteling landen proberen binnen te komen.

Ook in Nederland heeft men te maken met veel vluchtelingen die asiel zoeken. Door de massale toestroom worden ze opgevangen in noodlocaties. Niet bekend is of hier ook eventuele terroristen als vluchteling binnen zijn gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here