Wat kun je doen zonder een boete te krijgen?

0
1116
C2000 onvoldoende beveiligd

Zoals eerder aangegeven gaat de politie haar acties verscherpen. Dat houdt onder meer in dat overtredingen waarvan de boete lager is dan 200 euro niet meer wordt doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau en dus ook niet naar de overtreder.

Voor sommige mensen zal deze actie aanvoelen als een oproep om zich vooral niet aan de regels te houden. Veilig Verkeer Nederland vreest daarom ook dat er meer overtredingen zullen plaatsvinden. Maar welke dingen kun je door deze actie van de politie nu ongestraft doen?

Ondanks dat het erg onverstandig is zou je zonder je gordel te dragen een auto kunnen besturen. Normaal gesproken levert dat een boete op van 140 euro maar dat vervalt dus nu. Ook rijden zonder je rijbewijs mee te nemen bespaart 90 euro. Kost parkeren op een taxistandplaats al 90 euro, na deze acties zou je dat ongestoord kunnen doen.

Ook fietsers ontspringen de dans door de acties. Dronken op de fiets stappen wordt normaal gesproken beboet met 140 euro, niet mee willen werken aan een alcoholcontrole 90 euro en rijden met defecte verlichting 55 euro.

Als voetganger door een rood knipperlicht bij een overweg lopen kost normaal gesproken 65 euro net zoals het negeren van een rood verkeerslicht. Door de acties van de politie krijgt de overtreder nu geen bon thuisgestuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here